Design banken van Label

 

Label van den Berg is gespecialiseerd in het maken van Dutch design meubels en specifiek gezien in het maken van Dutch design banken. Ieder design is geheel op maat gemaakt. Zo is er een ruime keuze aan duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld uit het brede assortiment leersoorten voor een leren design bank. Verschillende ontwerpers designen die deze meubels voor Label van den Berg. De design banken van Label van den Berg zijn: Santiago, Swoon, Kameo, Valdivia, Moby Dick, Havanna en Kris. Bijna al deze ontwerpen zijn door Gerard van den Berg gemaakt buiten de Swoon design bank, deze is ontworpen door vader en door zijn zoon: Gerard en Ivo van den Berg. De samenwerking tussen de productontwikkeling van Label van den Berg en de designer zorgt voor een mooi design maar ook voor hoge zitcomfort. Samen wordt er gekeken naar welk schuim er het beste gebruikt kan worden voor de design bank en hoe dit in samenwerking met de productie in Raamsdonksveer gerealiseerd kan worden tot een passend eindproduct.

design bank  design bank   design bank

 

De inspiratiebron van een Dutch design bank

Ontwerper Gerard van den Berg is heel kenmerkend door zijn no-nonsens karakters die terug komt in de designs. De Swoon bank die hij samen met zoon Ivo van den Berg heeft ontworpen is geïnspireerd op een hoofdkussen voor in bed. Als je kijkt naar het model zie je dat het is geïnspireerd op een dubbelgeklapt hoofdkussen. Zelfs de armleuningen en de buitenranden zijn hierop ontworpen. Uiteindelijk is het de kunst volgens Gerard zelf om zo veel mogelijk bij het eerste ontwerp te blijven. Te veel poes pas zorgt voor een onrustige uitstraling en omdat Gerard zo veel mogelijk bij de basis blijft zijn de meubels tijdloos. De Swoon is dan ook een echte no-nonsens design bank.

Modulair banksysteem

Veel consumenten willen uiteindelijk zelf kunnen beslissen wat voor model het wordt en ook de vorm van de bank, dus een 1-, 2- of 3-zits of een hoekbank. Bij de design bank Kameo heeft Gerard gezorgd dat met dit ontwerp alles mogelijk is. De eindconsument kan de design bank volledig naar eigen smaak bestellen. Door een stof- of leerkleur uit onze collectie aan de bank toe te voegen kun je er voor zorgen dat er een design bank bij je thuis staat waar je een eigen draai aan hebt kunnen geven. Dit zorgt dat de modellen door de hand van de consument sfeervol en warm is in een huis maar toch ook tijdloos door het ontwerp van Gerard van den Berg.

Ontwerp Moby Dick

Gerard van den Berg heeft een nieuwe bank ontworpen genaamd: Moby Dick. Deze design bank heeft, net als bij de Kameo, een modulair bankensysteem en dit kun je dus volledig toepassen op je eigen inrichting. Deze design bank heeft een stoer uiterlijk maar met een lekkere zachte zit. Omdat de rug en armen even hoog zijn kun je jezelf er helemaal in nestelen. Door de no-nonsens uitstraling van de design bank zien veel mensen dit als een echte Gerard van den Berg bank. Dit design past mooi bij de huidige collectie en is een uniek model. Naast een mooi design is ook de zitcomfort heel belangrijk. Je kunt immers veel banken vinden die er mooi uit zien maar het is ook van groot belang dat het zitcomfort goed is en blijft. De design bank uit onze collectie is vaak een pronkstuk die voor een lange tijd in het interieur staat en echt bij de consument past.

 

Bekijk de design banken collectie >