Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Materialen

Leer, stof en hout

natuurlijke materialen voor designmeubelen met een eigen leven.

Leer

Leer of leder wordt gemaakt van een huid. Iedere huid geeft een uniek beeld van hoe het dier heeft geleefd. Tijdens het looien kunnen natuurlijke kenmerken niet worden verwijderd zoals bijvoorbeeld insectenbeten, littekens of mestvlekken.

Deze kenmerken maken het verschil tussen een natuurlijk product als leer en synthetisch gefabriceerde materialen. Deze laatste zullen nooit de natuurlijkheid van leer kunnen evenaren. Leer is een restproduct van de vleesindustrie. In de meubelindustrie gebruiken we bijna altijd de huiden van runderen, omdat deze stug en groot zijn.

Stof

Stoffen bekleding wordt vaak gekozen vanwege het behaaglijke gevoel. Stof biedt comfort en warmte. We kunnen deze in hoofdzaak opdelen in drie groepen: Natuurlijke materialen, Synthetische materialen en een Blend van materialen. Ondanks het feit dat meubelstoffen tegenwoordig aan zeer hoge kwaliteitseisen moeten voldoen, zijn er toch een aantal specifieke verschillen tussen natuurlijke en synthetische vezels. Vraag uw verkoopadviseur naar de samenstelling en eigenschappen van de door uw gekozen meubelstof.

Hout

Hout is een product wat is gemaakt door moedernatuur. Hout heeft karakter, is warm van kleur en is makkelijk te bewerken. Maar hout heeft ook eigenschappen waar u heel goed rekening mee moet houden bij het bestelproces en bij de verwerking. 
Iedere houtsoort heeft haar eigen geur, structuur, buigsterkte, treksterkte, duurzaamheid, hardheid enzovoorts. Er zijn vele soorten hout en iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Laat u zich daarom goed informeren of de gekozen houtsoort en uitvoering bij uw toepassing aansluit.

Hout zal temperatuur- en vochtigheidsafhankelijk krimpen en uitzetten met mogelijke scheurvorming tot gevolg.