Generic selectors
Exact matches only
Zoeken
Search in content
Post Type Selectors

Leer

 

Wij houden van leer! Als natuurproduct is leer gezichtsbepalend voor onze zitmeubelen. We selecteren de huiden zorgvuldig op kwaliteit! Het natuurlijk karakter van de huid dient zichtbaar te blijven. Waardeer het natuurlijk karakter en de eventuele oneffenheden in het leer die het karakter van uw meubel en zijn leersoort benadrukken.

Informatie over leer

Een restproduct met bijzondere kwaliteiten

Algemeen

Leer of leder wordt gemaakt van een huid. Iedere huid geeft een uniek beeld van hoe het dier heeft geleefd. Tijdens het looien kunnen natuurlijke kenmerken niet worden verwijderd zoals bijvoorbeeld insectenbeten, littekens of mestvlekken.

Deze kenmerken maken het verschil tussen een natuurlijk product als leer en synthetisch gefabriceerde materialen. Deze laatste zullen nooit de natuurlijkheid van leer kunnen evenaren. Leer is een restproduct van de vleesindustrie. In de meubelindustrie gebruiken we bijna altijd de huiden van runderen, omdat deze stug en groot zijn.

Natuurlijke kenmerken

Als natuurproduct is leer gezichtsbepalend voor de zitmeubelen van LABEL Vandenberg. We selecteren de huiden zorgvuldig op kwaliteit. Het natuurlijke karakter van de huid dient zichtbaar te blijven. Waardeer het natuurlijke karakter en eventuele oneffenheden in het leer die het karakter van uw meubel en zijn leersoort benadrukken. Natuurlijke kenmerken zijn onder andere: plaatselijk kleurverschil, littekens, onderling verschil in structuur en nerf, insectenbeten en pigmentvlekken.De volgende afbeeldingen laten natuurlijke kenmerken van het leer zien. Deze tekens, die geen mindere kwaliteit betekenen maar juist de echtheid van het leer onderstrepen, laten de onvervalste robuustheid van het leer zien. In de filosofie van LABEL Vandenberg bepalen karakter en kwaliteit van het materiaal de eigenheid van elk meubel. Daarnaast wordt het leer door en door aniline geverfd. Zo behoudt het de transparantie die nodig is om de kleuren diepte te geven en voluit te laten spreken. 

Hoe wordt het gemaakt

Door de huid te looien wordt deze houdbaar gemaakt en verwerkt tot een mooi en duurzaam eindproduct.

In de looierij wordt de huid verwerkt tot een volwaardig (meubel)leer dat wij kunnen verwerken op onze zitmeubelen. En daar moet behoorlijk wat voor gebeuren, denk aan: ontharen, weken, kalken, ontvlezen, pekelen, looien, kleuren en afwerken.

Leerkwaliteiten

Bij LABEL Vandenberg werken wij met 2 leerkwaliteiten:

Volnerf-leer
Volnerf-leer is niet geschuurd of gepolijst om natuurlijke vlekken of onvolkomenheden van het oppervlak te verwijderen. Volnerf-leer laat de gehele of volle nerf van de huid intact, inclusief natuurlijke littekens en vlekken. Het neemt vocht en olie op en zal na verloop van tijd een prachtig patina ontwikkelen dat er beter uitziet naarmate het artikel ouder wordt. In volnerf-leer bieden we twee soorten aan:
Anilineleer: Het is door en door geverfd met kleurstoffen waardoor alle kenmerken zichtbaar blijven.
Semi-anilineleer: Dit leer is ook door en door geverfd. Het heeft een dunne beschermende pigmentlaag, die het beschermt tegen vlekken en slijtage.

Topnerf-leer
Topnerf-leer heeft de op een na hoogste leerkwaliteit. Het oppervlak is geschuurd en er kan een afwerklaag zijn toegevoegd. In topnerf-leer bieden we drie soorten aan: Anilineleer & Semi-anilineleer: zie hierboven. Gepigmenteerd/geprint leer: Dit leer heeft een zware beschermende toplaag inclusief pigmentatie en mogelijk een print. Bij dit leer zie je geen natuurlijke eigenschappen meer.