Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stofcollectie

Naast alle leersoorten hebben wij natuurlijk ook een eigen mooie stofcollectie waar u uit kunt kiezen. En uiteraard behoren ook de stoffen van de Ploeg en Kvadrat tot de mogelijkheden.

Informatie over meubelstof

Zorg voor uw designmeubelen

Algemeen

Stoffen bekleding wordt vaak gekozen vanwege het behaaglijke gevoel. Stof biedt comfort en warmte. We kunnen deze in hoofdzaak opdelen in drie groepen: Natuurlijke materialen, Synthetische materialen en een Blend van materialen. Ondanks het feit dat meubelstoffen tegenwoordig aan zeer hoge kwaliteitseisen moeten voldoen, zijn er toch een aantal specifieke verschillen tussen natuurlijke en synthetische vezels. Vraag uw verkoopadviseur naar de samenstelling en eigenschappen van de door uw gekozen meubelstof.

Natuurlijke materialen
Natuurlijke stoffen zijn gemaakt van materialen uit de natuur, zoals katoen, linnen, wol etc. Een eigenschap van natuurlijke (holle) vezels is het ademend vermogen en daarmee is de behaaglijkheid van het meubel gegarandeerd. Hiertegenover staat dat de vlekgevoelig-heid hoger is en de lichtechtheid meestal minder is dan bij synthetische vezels.

Synthetische materialen
Bij synthetische stoffen worden de vezels kunstmatig vervaardigd. Voorbeelden hiervan zijn polyester, polyamide (nylon) en acryl. Een belangrijke eigenschap van synthetische vezels is de gesloten vezelopbouw. Dat wil zeggen dat een synthetische vezel massief is, terwijl een natuurlijke  vezel veelal hol is. Dit heeft in het gebruik een aantal typische eigenschappen. Zo zijn de vlekgevoeligheid en lichtechtheid meestal beter dan bij natuurlijke vezels. Aan de andere kant is de opnamecapaciteit van een synthetische vezel geringer, waardoor deze eerder tot transpiratie zou kunnen leiden.

Blend
Een stof waarbij natuurlijke en synthetische vezels met elkaar gecombineerd worden.